Girişimciler için Faydalı 10 Web Sitesi
Dijital dünyada var olmak küçük ya da büyük olsun her girişim için büyük önem taşıyor.
Dijital dünyada var olmak küçük ya da büyük olsun her girişim için büyük önem taşıyor. Siz de tıklayın ve girişimciler için faydalı web sitelerini öğrenin!
Dijital dünyada var olmak küçük ya da büyük olması fark etmeksizin her girişim için şu günlerde oldukça önemli. Özellikle pandeminin beraberinde getirdiği dijital olarak erişilebilir olma gerekliliği her geçen gün artmaya devam ediyor. Bununla beraber her geçen gün artan girişim sayısı ise rakiplerinizin önüne geçmek için farklı yolları denemenizi gerektiriyor. Rakiplerinizi geride bırakmanın en etkili yolu ise dijital dünyada varlığınızı inşa etmekten ve bilinirliğinizi artırmaktan geçiyor.
Eğer orta ya da büyük ölçekli bir girişiminiz varsa web sitesi oluşturma, sosyal medya hesaplarını yönetme ya da gerekli tasarımları oluşturma gibi hizmetleri satın almayı tercih edebilirsiniz. Ancak küçük ölçekli bir girişiminiz varsa ne yazık ki bu kalemler için bütçeniz oldukça kısıtlıdır ve bu işlerin birçoğunu sizin yapmanız gerekir. Biz de sizin için bu işleri kolaylaştıracak ve sizi rakiplerinizin önüne geçirecek faydalı web sitelerini derledik. Haydi başlayalım!
1. Unsplash
Web siteniz, sunumlarınız, bloglarınız ya da sosyal medya hesaplarınız için yüksek kaliteli fotoğraflara mı ihtiyacınız var? Bu soruya cevabınız “Evet” ise doğru yerdesiniz, Unsplash sunduğu telifsiz eserlerle bu ihtiyacınızı karşılayacak. Pek çok stok fotoğraf sunan web sitesi var ancak Unsplash eserlerin birçoğunu telifsiz olarak sunması ile diğer platformları geride bırakıyor. Diğer bir deyişle, bu web sitesi üzerinden ulaşacağınız yüksek çözünürlüklü ve yaratıcı fotoğrafların büyük bir kısmına para ödemek zorunda değilsiniz ve ticari amaçlı olarak da kullanabilirsiniz.
2. Similarweb
Başarılı bir pazarlama stratejisinin en önemli adımlarından biri rakiplerinizi tanımaktır. Kendi işletmenizi kurduğunuzda halihazırda rakipleriniz olabilir ya da sonradan bu rakiplerle karşılaşabilirsiniz. Peki, bu rakipleri nasıl geride bırakacaksınız? Rakiplerinizi ve rakiplerinizin pazarlama stratejilerini öğrenmek size daha başarılı bir pazarlama planı yapmanız için imkan tanır. Rakiplerinizi tanımak içinse Similarweb sunduğu ücretsiz hizmetle ideal bir ortaktır. Similarweb’in arama motorunda rakibinizin ismini arattığınızda rakibinizin trafik kaynaklarını, reklam yaptıkları mecraları ve benzer rakipleri öğrenebilirsiniz. Hatta bütçeniz varsa ücretli hizmetlerden yararlanarak alternatif verilere ulaşabilir, pazarlama stratejinizin ne kadar sağlıklı olduğunu ölçümleyebilir ya da çeşitli araştırmalar yapabilirsiniz.
3. Namechk
İşletmeniz için mükemmel bir isim bulmuş olabilirsiniz ancak bulduğunuz isim sosyal medyada kullanılıyor olabilir. Hatta daha da kötüsü seçtiğiniz marka isminin kötü şöhreti bile olabilir. İşletmenizi kurduktan ve marka tescilinden sonra isim değiştirmek uğraştırıcı bir iştir. Bu sebeple öncesinde alabileceğiniz alan ve sosyal medya hesap isimlerini bilmek işinizi oldukça kolaylaştırır. Namechk yani Name Check de tam olarak bu hizmeti sunuyor, üstelik ücretsiz bir şekilde. İstediğiniz kullanıcı adını arama kısmına yazıp hızlı bir tarama yaptıktan sonra kullanıcı adınızın hangi sosyal platformlarda kullanılabilir olduğunu görebilirsiniz.
4. Linktree
İçerik üreticiliğinin farklı sosyal medya mecraları üzerinden eş zamanlı olarak yürütüldüğü bir dijital dünyaya sahibiz ve bu durum markalar için de oldukça önemli. İşletmeniz için faydalı içeriği farklı şekillerde üretiyor olabilirsiniz. Diğer bir deyişle bir blog sayfanız, YouTube kanalınız ve Instagram hesabınız için aynı zaman diliminde aktif olarak içerik üretiyor olabilirsiniz. Bu kanallar arasında ise hedef kitlenizin kaybolmasını istemiyorsanız Linktree gibi bir arayüze ihtiyaç duyarsınız. Özelliklerinin birçoğuna ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz Linktree hesabınıza hedef kitlenize ulaştırmak istediğiniz bağlantılarınızı eklemeniz ve Linktree hesabınızın linkini profilinize sabitlemeniz yeterli olacaktır.
5. Canva
Küçük veya orta ölçekli bir işletmeniz varsa tasarım hizmeti almak için büyük ihtimalle yeterli bütçeniz yoktur ancak web siteniz, blogunuz ya da sosyal medya hesaplarınız için tasarıma ihtiyaç duyarsınız. Canva ise size şablonlarıyla tasarım konusundaki sorunlarınızı çözmenizde yardımcı olur. İstediğiniz şablona istediğiniz fotoğrafları ekleyerek düzenleme yapabilir ve kendi tasarımınızı tasarım eğitiminiz olmadan da kolayca oluşturabilirsiniz. Banner, slider, kartvizit, kapak fotoğrafı ve düğün davetiyesi ise Canva’da yapabileceklerinizden sadece bazıları. Ücretli ve ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz şablonlar ve fotoğraflarla kendi markanızın tasarımcısı olabilirsiniz.
6. Namelix
Çok iyi bir girişimci olabilirsiniz hatta çok iyi bir iş fikriniz de olabilir ama isim seçmekte pek iyi değilseniz marka tescil sürecini ötelemek zorunda kalabilirsiniz. Markanıza isim bulmak zor ve oldukça önemli bir iştir. Rakiplerinizden ayrılmak için akılda kalıcı, yaratıcı aynı zamanda da basit bir isim bulmanız gerekir. Hatta çoğu zaman bulduğunuz fikrin ürünle ya da hizmetle bütünleşmesi akılda kalıcılığını artırır. Namelix bu soruna çözüm sunar ve tamamen ücretsizdir. Akılda kalıcı bir işletme adı oluşturmak için marka anahtar kelimelerinizi girmeniz yeterlidir. Yapay zekâ teknolojisi, seçimlerinize göre düzinelerce farklı ad seçeneği oluşturur. Marka isimleri, yazım hataları, gerçek kelimeler, yabancı kelimeler veya birden çok kelime gibi isim stilinin yanı sıra isim uzunluğunuzu da seçebilirsiniz. Hatta seçtiğiniz isme uygun olarak hazırlanmış logo örneklerini görebilirsiniz.
7. Calendly
Hizmet sektöründe yer alan bir işletmeniz varsa çok sayıda müşteriyle görüşme ayarlamanız gerekir. Bu da çoğu zaman karışan randevular, müşteriyle iletişim kurmak için yazılan pek çok mail ve kaçırılan randevular demektir. Görüşmelerinizi sizin için düzenleyecek bir asistanınız yoksa Calendly bu işi sizin için profesyonelce ve ücretsiz şekilde yapar. Calendly ile görüşme takvimi oluşturabilir ve sizinle görüşmek isteyen müşterilerinizin sadece birkaç tıklamayla randevu almalarını sağlayabilirsiniz. Çalışma saatlerinizi tanımlayarak ve takvim uygulamanızı bağlayarak çakışmaların önüne geçebilirsiniz.
8. Copy.ai
Ürününüz hakkında bloglar oluşturmak, ürün açıklamaları yazmak ve sosyal medya metinleri hazırlamak yazı yazmaya aşina değilseniz zorlayıcı olabilir. Küçük veya orta büyüklükte bir işletmeye sahipseniz bir metin yazarıyla çalışacak bütçeniz de olmayabilir. Bu durumda imdadınıza Copy.ai gibi yapay zekaya sahip bir yazar yetişebilir. Copy.ai blog fikirleri oluşturabilir, ürün açıklamaları yazabilir, Instagram gönderileriniz için açıklama oluşturabilir, reklam içeriği hazırlayabilir. Bunları yapabilmesi için yapay zekaya yeterli bağlamı vermeli ve elde ettiğiniz sonucu yazım yeteneklerinize güvenerek biraz süslemelisiniz.
9. Typedream
Dijital varlığınızın olmaz olmaz parçası web sitesidir ancak web sitesine sahip olmak oldukça maliyetlidir ve kendiniz oluşturmak isterseniz de belirli bir bilgi birikimine sahip olmanız gerekir. Son zamanlarda ise bu durumun değiştiğini söylemek mümkün. No-code platformlar sayesinde tek satır kod yazmadan havalı görünen bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Typedream de bu hizmeti sunan platformlardan sadece biri ancak hızlı ve kolay bir şekilde web sitenizi oluşturmanıza imkan sağladığı için oldukça popüler. Aynı zamanda SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) başarısını artırmak, web sitesine meta etiketler ve sosyal paylaşım etiketleri eklemek için araçlara ve SSL sertifikalarına sahip özel etki alanına erişim sunar. Bu, web sitenizin HTTPS' de otomatik olarak sunulmasını sağlar.
10.Buffer
Sosyal medya platformları markaları en iyi tanıdığımız, ilişki kurduğumuz ve hatta doğrudan alışveriş yaptığımız yerler haline gelmeye başladı. Bu sebeple işletmenizin boyutu ne olursa olsun sosyal medya, işiniz için oldukça önemli olmaya başladı ancak sosyal medya içeriklerinizi oluşturmanın ve sonuçlarını takip etmenin uzmanı değilseniz zor olduğunu söylemek mümkün. Bu süreci kolaylaştırmak içinse Buffer gibi araçları kullanabilirsiniz. Buffer, çok amaçlı bir sosyal medya pazarlama yazılımı aracıdır. Buffer'ın temel özelliği, gönderileri Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ve Pinterest dahil olmak üzere birden fazla sosyal ağda paylaşmak üzere hazırlayabilme ve planlama yeteneğidir. Buffer ayrıca sosyal medya raporlama ve izleme işlevi de sunar.
Bir girişimciyseniz dijital dünyaya uyum sağlamanız ve yenilikleri takip etmeniz gerekir. Bazen işletmeniz küçük bazense oldukça büyük olabilir ancak günün sonunda rakiplerinizi geride bırakarak kâr sağlamak ana amacınızdır. Bazıları ücretsiz bazıları ise düşük ücretli olan bu 10 web sitesi ile işinizi adım adım büyütebilirsiniz.
Rakiplerinizi geride bırakmak için unutmamanız gereken bir nokta daha olduğunu da hemen hatırlatalım: Rakiplerinizi geride bırakabilmek için sunduğunuz hizmeti veya ürünü markalaştırmanız gerekir. Yukarıdaki araçlarla elde ettiğiniz benzersiz isminizi, logonuzu ve ürünlerinizi marka tescili ile güvenceye alabilir ve rakiplerinizden ayrışabilirsiniz. Marka tesciliyle alakalı sorularınız için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.